Menü
 
 
Kárándy József Sportkönyvtár
 Keresés


 Ki olvas minket?
Jelenleg, 3 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Jelenleg névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatod magad ide kattintva.
 Nyelvek
Válassz nyelvet:

English Hungarian
 Látogatók száma
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004. szeptember
 Az olimpizmus atyja
Pierre de Coubertin báró
 SZJA 1%
Egyesületünk kéri az adózókat, hogy SZJA 1%-uk felajánlásával támogassák olimpiai körünk tevékenységét! Előre is köszönjük!
Adószámunk:
18885888-1-18
A 2011. évben kiutalt összeg felhasználásáról szóló KÖZLEMÉNY itt megtekinthető.
 Partnereink
Volker Kluge
 
Magyar Inter-Crosse Egyesület
 NYME SEK Könyvtára
NYME Savaria Egyetemi Központ Könyvtára
 'Nyiba' Sándor
Németh ''Nyiba'' Sándor
 Sportmúzeum
Testnevelési és Sportmúzeum
 Gabbiano Travel
Gabbiano Travel
 ESZA
ESZA Nonprofit Kft.
 SZMM
Szociális és Munkaügyi Minisztérium
 Nagy Lajos Gimn.
Nagy Lajos Gimnázium
 Aranycsapat
Aranycsapat Alapítvány
 
www.zalasportert.hu
Üdvözöl a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület

A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület 1996. december 16-án, Szombathelyen alakult azzal a céllal, hogy az alapítás évében 100 éves olimpiai mozgalom hagyományait ápolja, népszerűsítse, a couberteni eszmét széles körben terjessze. A névfelvétellel a magyar sport hőskora kiemelkedő allround sportemberének kívántunk méltó emléket állítani.

 Bélyegkiállítás Bognár István emlékére
Események, rendezvények Egy éve hunyt el Bognár István tagtársunk, akinek a kézilabda mellett a bélyeggyűjtés volt a nagy szerelme. 2014. szeptember 4-én 16 órakor a Berzsenyi Dániel Könyvtárban kiállítás nyílik emlékére, melyet a Joskar-Ola Bélyeggyűjtő Kör, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége Vas megyei Bázisa és olimpiai hagyományőrző egyesületünk rendez. A tárlatot Horváth Ferenc, a MABÉOSZ tiszteleti tagja nyitja meg, köszöntőt mond Horváth Vilmos, egyesületünk elnöke. A kiállítás 2014. szeptember 20-ig tekinthető meg.
Pista bácsival már egy éve nem találkozunk rendezvényeinken, vidám egyénisége hiányzik mindannyiunknak, igaz (sport)barátot veszítettünk el személyében. Most a kiállítás révén újra eljön közénk.
A „találkozóra” szeretettel hívjuk és várjuk minden tagtársunkat, tisztelegjünk együtt emléke előtt.

A kiállítás meghívója itt megtekinthető.
 Írta: Gal Ideje: szeptember 05, péntek, 21:42:11
 (25 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Pars Krisztián megvédte Európa-bajnoki címét
Hírek K_Pars.jpgEgy címet megvédeni mindig nehezebb, mint megnyerni – így volt ez a zürichi Európa-bajnokságon is, ahol Pars Krisztián a 2012-ben Helsinkiben megszerzett bajnokságát fantasztikus egyéni csúccsal védte meg. A Dobó SE kalapácsvetője, aki olimpiai baráti körünknek is tagja, balszerencsésen versenyzett a selejtezőben, és csak a kilencedik helyen jutott be a döntőbe. De amit a fináléban produkált, az mindenki számára felejthetetlen volt. Fejben nagyszerűen felkészült a versenyre, melyen csodálatos dobásokat mutatott be. Bár a nagy rivális lengyel Fajdek tartotta vele a lépést, az utolsó sorozatban mégis már kétszeres Európa-bajnokként állhatott a dobókörbe. Németh Zsolt tanítványa élete legjobbját dobta, melyet még Fajdek is megtapsolt. Tökéletes dobás volt!
Szívből gratulálunk Krisztiánnak és természetesen edzőjének is ehhez a csodálatos sikerhez!
 Írta: Gal Ideje: szeptember 05, péntek, 21:32:51
 (28 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Hetven éves a vasi kenukirály
HírekA Bükfürdőn megrendezett XV. Halmay úszókupa fővédnöki teendőit Tatai Tibor, olimpiai és világbajnok látta el, aki augusztus 4-én ünnepelte 70. születésnapját. A mexikói olimpia kenu egyes bajnoka Pösén született, s bár élete hosszú évek óta a festői szépségű Szentendréhez köti, a szülőföldjével is aktív a kapcsolata, ha hívják, ő mindig első szóra jön. Olimpiai baráti körünk felkérésének is szíves-örömest tett eleget. Az úszókupát követően köszöntöttük a „vasi kenukirályt” kerek születésnapján. Többek között egy díszes diploma és egy alkalmi póló átnyújtásával fejeztük ki nagyrabecsülésünket.
 Írta: Gal Ideje: augusztus 25, hétfő, 21:55:48
 (40 olvasás)
(Tovább... | 2044 betű van még | Pontok: 0)
 XV. Halmay Kupa 50 yardos úszóverseny Bükfürdőn
Események, rendezvények2014. augusztus 9-én, szombaton már tizenötödik alkalommal rendezi meg Olimpiai Egyesületünk névadójára emlékezve a Halmay Kupát. Az amatőr úszóverseny távja ezúttal is 50 yard lesz (45,72 méter). A Bükfürdőn, 13.30 órakor kezdődő viadalon bárki elindulhat, aki kedvet érez a megmérettetéshez. A női és férfi kategóriákban kiírt versenyre a helyszínen, a nagymedencénél fél 12 órától lehet nevezni. Nevezési díj nincs, az összes résztvevő díszes oklevelet kap. Rossz idő esetén augusztus 10-én, vasárnap kerül a kupa megrendezésre.
Minden indulónak eredményes versenyzést kívánunk!
 Írta: gal Ideje: július 24, csütörtök, 20:37:44
 (126 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Elhunyt Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója
Hírek2014. június 13-án, 89. életévében, hosszú betegség után elhunyt Grosics Gyula, az Aranycsapat egykori 86-szoros válogatott legendás kapusa, a Nemzet Sportolója. 1952-ben olimpiai bajnokságot, 1954-ben vb-ezüstérmet nyert a magyar csapattal. A „Fekete Párduc” három világbajnokságon, 1954-ben,  1958-ban és 1962-ben védte a magyar csapat hálóját. 2008 óta folyamatosan betegeskedett, méltósággal viselte a megpróbáltatásokat. 2003-ban, az „évszázad mérkőzésének” 50. évfordulóján olimpiai baráti körünk vendégeként egy örökre emlékezetes estet szerzett a vasi futballbarátoknak. Halálával óriási veszteség érte a magyar és a nemzetközi labdarúgást. Grosics Gyula egész élete, pályafutása, szerénysége, becsületessége, töretlen hite és hazaszeretete követendő példaként szolgál az utódok részére. 
Nyugodjon békében, Isten vele, Gyula bácsi!

Grosics Gyula életrajza itt olvasható.
 Írta: Gal Ideje: június 18, szerda, 18:51:50
 (71 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 VI. Németh Pál Emléknap
Események, rendezvényekJúnius 18-án, szerdán immár hatodik alkalommal rendezi meg a Szombathelyi DOBÓ SE és a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület közösen a 2009-ben elhunyt mesteredző, Szombathely város díszpolgára tiszteletére a Németh Pál Emléknapot. A rendezvény célja a nagyszerű sportember emlékének ápolása és az általa képviselt értékek népszerűsítése. A szervezők Németh Pál minden tisztelőjét szeretettel várják a Sugár úti Atlétikai Centrumba, a DOBÓ SE sporttelepére.

A program az alábbi:
13.45: Koszorúzás az Aréna Savariában
14.45: Meghívásos páros kalapácsvető verseny (8-8 női és férfi versenyző)
16.00: Eredményhirdetés
16.15: Németh Pál leendő szobrának alapkőletétele
16.30: 50 éves a szombathelyi dobóatlétika
          Horváth Vilmos előadása
17.15: Estebéd – kötetlen beszélgetés

A VI. Németh Pál Emléknap beszámolója itt olvasható.
 Írta: Gal Ideje: június 11, szerda, 18:14:49
 (91 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Olimpiai bajnok a jazz őshazájából. Hámori Jenő estje.
Események, rendezvényekRitkán érkeznek vendégeink a tengerentúlról, utoljára Rajczy Imre Katalin lánya és családja látogattak el körünkbe Argentínából. Most ismét egy érdekesnek ígérkező élménybeszámolóra hívunk minden sportbarátot. 2014. május 21-én, szerdán 18 órakor a Malom Söröző Olimpia termében Hámori Jenő olimpiai és világbajnok kardvívóval találkozhatunk, aki New Orleansban él, de egyre gyakrabban látogat haza Magyarországra. A három nagy öreg – Gerevich Aladár, Kovács Pál és Kárpáti Rudolf – mellett ő is tagja volt az 1956-ban olimpiai bajnokságot nyert kardcsapatnak, azonban Ausztráliából ő sem tért haza. Az Egyesült Államokban, New Orleansban telepedett le, de a sportolással nem hagyott fel, kétszer nyert amerikai bajnokságot és az 1964-es tokiói olimpián az Egyesült Államok kardcsapatának tagjaként vett részt. Még ebben az évben a Pennsylvania Egyetemen biokémiából PhD fokozatot szerzett. Ezután tanított a Cornell Egyetemen, a Deleware Egyetemen, majd a New Orleans-i Tulane Egyetem Orvosi Karán a biokémia professzora lett. 2003 óta vendégprofesszorként az ELTE-n biokémiából tart előadásokat.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk az izgalmasnak ígérkező estre.
 Írta: Gal Ideje: május 10, szombat, 22:48:20
 (105 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Elhunyt Novák Dezső olimpiai bajnok labdarúgó
Hírek Ismét gyászol a magyar sportélet. Február 26-án este, 75 éves korában hosszan tartó súlyos betegségben elhunyt Novák Dezső, a magyar labdarúgás egyik legeredményesebb egyénisége, kétszeres olimpiai bajnok, az olimpiák történetének legeredményesebb labdarúgója. A Ferencvárosban játékosként és edzőként is sikeres sportember többször volt egyesületünk vendége. Nemcsak emlékezetes élménybeszámolón találkoztunk vele, de egy öregfiúk tornán testközelből is megcsodálhattuk kivételes játékintelligenciáját, kitűnő rugótechnikáját. Vas megyéből került a fővárosba, de soha nem felejtette el, hogy honnan indult csodálatos pályafutása. Emlékét tisztelettel megőrizzük és ápoljuk.
Isten veled, nyugodj békében, Dezső bácsi!
 Írta: Gal Ideje: március 02, vasárnap, 18:06:09
 (233 olvasás)
(Tovább... | 3222 betű van még | Pontok: 0)
 Közgyűlés a Malom Sörözőben
Események, rendezvények Olimpiai Egyesületünk február 21-én tartotta évi rendes közgyűlését a szombathelyi Malom Söröző olimpia termében. A hatvankét egyesületi tag közül 33-an tisztelték meg jelenlétükkel az összejövetelt, így a közgyűlés határozatképes volt. Az eseményt megtisztelte részvételével dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkár asszonya is. Horváth Vilmos egyesületi elnök köszöntötte az egybegyűlteket, majd a közgyűlés elfogadta a napirendi pontokat.


 Írta: Gal Ideje: március 02, vasárnap, 17:53:57
 (189 olvasás)
(Tovább... | 4252 betű van még | Pontok: 0)
 XVII. Halmay „Táncvigalom” a Tóvendéglőben
Események, rendezvényekA kikapcsolódni vágyó egyesületi tagjaink, azok barátai és ismerősei az idén sem maradnak farsangi „táncvigalom" nélkül. Hagyományos bálunkra ismét szeretettel hívunk és várunk  mindenkit, aki kellemes környezetben, baráti társaságban és vidám hangulatban szeretne eltölteni egy estét. A rendezvény helye: Tóvendéglő (Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.), ideje:  2014. február 8., szombat 19 óra.
A Tequila együttes neve garanciát jelent a bál remek hangulatához. Színes és színvonalas műsorral, finom vacsorával és komoly tombolanyereményekkel, köztük külföldi út fődíjjal várjuk vendégeinket. Szívesen fogadjuk vendégeink tombola felajánlásait is. Belépő ára: 4.750 Ft/fő
Asztalfoglalás és további információk: 20/ 9843-025 vagy halmay@halmay.hu
A báli belépő itt megtekinthető.

Beszámoló a bálról itt olvasható.
 Írta: Gal Ideje: január 19, vasárnap, 20:52:46
 (227 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Emléknap a Nagy testvérpár tiszteletére
Események, rendezvények2014. január 19-én, vasárnap délután Szombathely MJV Önkormányzata, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ és a Savaria Múzeum emléknapot rendez a város híres műkorcsolyázó szülöttei, a Nagy testvérpár tiszteletére. A program délután fél 4 órakor kezdődik, amikor emléktáblát avatnak Nagy Marianna és Nagy László Hollán Ernő utcai szülőházán. Avató beszédet mond dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, a MOB tagja. Az emléknapon nyílik időszaki kiállítás a testvérpár emléktárgyaiból a Schmidt Múzeum két kiállítótermében. A program a Savaria Filmszínházban zárul, ahol levetítik a „Jégkirálynő” című portréfilmet és a Nagy Marianna közreműködésével készült „Napfény a jégen” című alkotást.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Az emléknap plakátja itt megtekinthető.

A rendezvényen készült képek itt megtekinthetők.
 Írta: Gal Ideje: január 19, vasárnap, 11:58:57
 (160 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Elhunyt Lóránt Imre tagtársunk, Lóránt Gyula öccse
HírekHárom tagtársunk korábbi halála miatt a 2013-as esztendő fekete betűkkel íródik be egyesületünk történelmébe.  Közel az év végéhez a fekete betűket vastagítanunk kell, sajnos ismét szomorú hírt kaptunk. Életének 89. évében, 2013. december 24-én, Budapesten váratlanul elhunyt Lóránt Imre tagtársunk, barátunk. Novemberben töltötte be 88. életévét, mellyel – Jenkei Ede kőszegi gyerekkori barátjával – egyesületünk korelnökének számított. Budapesti lakóhelye miatt csak ritkábban vett részt baráti körünk munkájában, de az Aranycsapatra vagy annak legendás középhátvédjére, Lóránt Gyulára emlékeztünk, ha tehette mindig eljött a megemlékezésekre. Utoljára nagyhírű bátyja kőszegi újratemetésén találkoztunk személyesen, akkor még nem tudtuk, hogy utoljára. Nagyon boldognak érezte magát, hogy testvére végleg hazatérhetett, óriási boldogság volt számára, hogy ezt ő is megérhette. Mindig büszke volt „halmays” tagságára, emlékét örökre megőrizzük.
Nyugodj békében, Isten veled, Imre bácsi!
 Írta: Gal Ideje: december 31, kedd, 12:07:37
 (180 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Békés, meghitt karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!
KarácsonyBékés, meghitt karácsonyi ünnepeket és örömökben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves tagtársunknak és családjának, valamint honlapunkat látogató olvasóinknak!
az egyesület elnöksége
 Írta: Gal Ideje: december 22, vasárnap, 16:23:52
 (147 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Halmay karácsony – óévbúcsúztató est
Események, rendezvényekOlimpiai baráti körünk – egy korábbi hagyományát felújítva – ismét megrendezi tagjai és hozzátartozói számára a Halmay karácsonyt. Először 2009-ben, Balogh József költő-tanár tagtársunk ötlete nyomán iktattuk programba óévbúcsúztató estünket, amely nagy sikert aratott. Az idén december 14-én, szombaton fél 6 órától a Malom Sörözőbe hívunk és várunk mindenkit, ahol a Capito Gitárklub karácsonyi muzsikája mellett kötetlen beszélgetésre és nyári erdélyi utunk vetített képes beszámolójára is mód nyílik. Egy pohár ital mellett felelevenítjük az idei év fontos egyesületi pillanatait és koccintunk sikereinkre.
Egyesületi tagjaink és az erdélyi úton résztvevők megjelenésére feltétlenül számítunk.

A karácsonyi esten készült képek itt megtekinthetők.
 Írta: Gal Ideje: december 10, kedd, 21:59:12
 (151 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Vendégünk lesz Igaly Diána olimpiai bajnok
Események, rendezvények2013. november 16-án, szombaton este  6 órakor a Malom Sörözőben lévő klubtermünkben Igaly Diána lesz baráti körünk vendége. Érdekesség, hogy sportlövő olimpikon még nem járt nálunk. Diána édesapja, Igaly József  is válogatott sportlövő volt, ő volt az első edzője. Jelképes volt, hogy lányát a Diána névre keresztelte (akkor még hivatalosan Magyarországon ez a keresztnév nem létezett). Tízéves sem volt, amikor gyakorolni kezdte a lövést, 13 évesen igazolt versenyző lett. Első nagy sikerét az 1983-as junior Európa-bajnokság hozta, amelyet megnyert. Diána fényes pályafutása alatt 22-szer nyert magyar bajnokságot, a vb-ken 4 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzérmet nyert. Az EB-ken 5 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérem a mérlege. Négy olimpián indult. Sydneyben bronzérmes lett, majd Athénben felért a csúcsra. Egy emlékezetes döntőben elnyerte az olimpiai bajnoki címet. 2012 áprilisától a MOB sportolói bizottságának tagja lett, jelenleg Törökbálinton él.
Az izgalmasnak ígérkező estre minden sportbarátot szeretettel várunk.

A rendezvény beszámolója itt olvasható.
 Írta: Gal Ideje: november 15, péntek, 23:45:33
 (154 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)

 
 Halmay-induló
A Halmay-induló
itt letölthető!
 Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Biztonsági kód:
Biztonsági kód
Írd be a biztonsági kódot

Még nem regisztráltad magad? Itt megteheted. A regisztrált felhasználók számos előnnyel rendelkeznek: dizájnváltás, hozzászólások beállítása, és hozzászólások saját név alatt.
 Támogatóink
Nemzeti Civil Alapprogram
 
Szombathely MJV önkormányzata
 MOB és MOA
MOB és MOA
 Szavazás
Mi a véleményed az oldalról?

Király!
Jó!
Borzasztó!
A legjobb!
Mi a fene ez?Eredmények
Szavazások

szavazat 109
 Korábbi cikkek
Október 21, hétfő
· Találkozás Hajdú Jánossal és a női kézilabda válogatott tagjaival
Szeptember 25, szerda
· Szombathelyi vívónap Rajczy Imre és Komatits József tiszteletére
Szeptember 22, vasárnap
· Sport a Múzsák Kertjében
Augusztus 19, hétfő
· Meghalt Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolója
Július 30, kedd
· XIV. Halmay úszókupa Bükfürdőn
Július 15, hétfő
· Ismét gyászol egyesületünk. Elhunyt Kelemen Tibor tagtársunk
Június 19, szerda
· Németh Pál Emléknap utcanévtábla avatással
Június 10, hétfő
· Meghalt Bognár István, egyesületünk alapító tagja
Június 09, vasárnap
·
· Koszorúzás a Farkasréti temetőben
Május 12, vasárnap
· Tatai Tibor, a Pöséről indult olimpiai bajnok
Május 08, szerda
· Lantos Gábor: 100 nap északon
április 13, szombat
· Elhunyt dr. Vargyas Csaba, egyesületünk elnökségi tagja
Március 21, csütörtök
· Woki Zoltán magas állami kitüntetést kapott
Március 17, vasárnap
· Évi rendes közgyűlés a Malom Sörözőben
Március 13, szerda
· "The Szombathely Olympia Club called Zoltán Halmay"
Február 25, hétfő
· Székely olimpikonok - filmbemutató
Február 02, szombat
· 90 éves lenne Lóránt Gyula, az Aranycsapat kőszegi születésű tagja
Január 18, péntek
· XVI. Halmay Bál ismét a Tóvendéglőben
Január 07, hétfő
· Száz éve született Dombóvári Sándor
December 31, hétfő
· Meglepetés kitüntetés Horváth Zoltánnak
December 20, csütörtök
· Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és örömökben gazdag új évet!
· Horváth Vilmos a Magyar Olimpiai Akadémia  tagjai között
December 04, kedd
· Világsztár Szombathelyen. Jön Volker Kluge!
December 03, hétfő
· Karácsonyi kedvezményes könyvakció
November 26, hétfő
· Jónyer István, az élő legenda, a ''kiflipörgetés'' atyja
November 11, vasárnap
· Szombathelyi birkózók a londoni olimpiáról. Emlékezés Rajczy Imrére.
Október 09, kedd
· Pars Krisztián és Németh Zsolt londoni élménybeszámolója
Szeptember 24, hétfő
· Kocsis Sándor végleg hazatért
Szeptember 15, szombat
· Olimpiákról a Múzsák kertjében

Régebbi cikkek
 Elérhetőségünk
Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület
9700. Szombathely
Hollán Ernő u.13.www.php-nuke.hu