Menü
 
 
Kárándy József Sportkönyvtár
 Keresés


 Ki olvas minket?
Jelenleg, 2 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Jelenleg névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatod magad ide kattintva.
 Nyelvek
Válassz nyelvet:

English Hungarian
 Látogatók száma
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004. szeptember
 Az olimpizmus atyja
Pierre de Coubertin báró
 SZJA 1%
Egyesületünk kéri az adózókat, hogy SZJA 1%-uk felajánlásával támogassák olimpiai körünk tevékenységét! Előre is köszönjük!
Adószámunk:
18885888-1-18
A 2011. évben kiutalt összeg felhasználásáról szóló KÖZLEMÉNY itt megtekinthető.
 Partnereink
Volker Kluge
 
Magyar Inter-Crosse Egyesület
 NYME SEK Könyvtára
NYME Savaria Egyetemi Központ Könyvtára
 'Nyiba' Sándor
Németh ''Nyiba'' Sándor
 Sportmúzeum
Testnevelési és Sportmúzeum
 Gabbiano Travel
Gabbiano Travel
 ESZA
ESZA Nonprofit Kft.
 SZMM
Szociális és Munkaügyi Minisztérium
 Nagy Lajos Gimn.
Nagy Lajos Gimnázium
 Aranycsapat
Aranycsapat Alapítvány
 
www.zalasportert.hu
Üdvözöl a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület

A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület 1996. december 16-án, Szombathelyen alakult azzal a céllal, hogy az alapítás évében 100 éves olimpiai mozgalom hagyományait ápolja, népszerűsítse, a couberteni eszmét széles körben terjessze. A névfelvétellel a magyar sport hőskora kiemelkedő allround sportemberének kívántunk méltó emléket állítani.

 Száz éve született dr. Földes Éva
Események, rendezvényekAz 1948. évi londoni olimpia játékok művészeti versenyeinek epikai művek versenyágabronzérmesének méltó emléket állít szülővárosa. Dr. Földes Éva száz éve Szombathelyen született, innen indult életpályája, bár már gyerekkorában elköltözött családjával, de az itt szerzett élményei egész életét meghatározták. Tiszteletére Olimpiai Egyesületünk, Szombathely MJV Önkormányzata és a Szombathelyi Zsidó Hitközség emléktáblát helyez el a Kisfaludy S. u. 5. sz. alatti szülőházán. A 2015. február 27-én, pénteken 17 órakor kezdődő rendezvényen ünnepi beszédet mond dr. Puskás Tivadar Szombathely MJV polgármestere és Horváth Vilmos egyesületünk elnöke. Az avatás után 18 órától a Batthyány téri Bernstein Béla Kulturális Központban a Szülőföld Kiadó gondozásában, a „Híres szombathelyi nők” sorozatban megjelent Dr. Földes Éva c. kötetet mutatja be dr. Hollerné Mecséri Annamária, a könyv szerzője, egyesületünk tagja. Köszöntőt mond dr. Takácsné dr. Tenki Mária, önkormányzati képviselő, a sorozat szerkesztője, Márkus Sándor, a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke és Horváth Vilmos.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A rendezvények meghívója itt megtekinthető.
 Írta: Gal Ideje: február 22, vasárnap, 21:35:43
 (35 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 XVIII. Halmay Bál ismét a Tóvendéglőben
HírekHa február, akkor Halmay Bál. Hagyományos farsangi bálunknak ismét a Tóvendéglő (Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.) ad otthont, időpontja 2015. február 7., szombat 19 óra.  Szeretettel hívjuk és várjuk  egyesületi tagjainkat, azok családtagjait, ismerőseit és minden baráti társaságot, akik szeretnék jól érezni magukat, szeretnének kulturáltan kikapcsolódni. Mind ehhez a kiváló zenét a Tequila együttes szolgáltatja. A műsorban újra megcsodálhatjuk Nagy Jonatán, azaz Joni bűvész trükkjeit és illúzióit, Tóth Dani személyében pedig egy ifjú tehetség, Szombathely Hangja ad műsort. A bál zárásaként Marton János tangóharmonika játékát élvezhetik a legkitartóbbak. Ezúttal is komoly tombola nyereményekkel, köztük külföldi út fődíjjal várjuk vendégeinket. Szívesen fogadjuk vendégeink tombola felajánlásait is. Belépő ára: 4.900 Ft/fő
Asztalfoglalás és további információk: 20/485-9944 vagy halmay@halmay.hu

A báli belépő itt megtekinthető.
 Írta: Gal Ideje: január 22, csütörtök, 21:07:34
 (95 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Elhunyt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosa
Hírek2015. január 11-én, 90. életévében eltávozott az élők sorából Buzánszky Jenő, az Aranycsapat klasszikus tizenegyének utolsó még élő tagja. Az egykori 49-szeres válogatott játékos, a Nemzet Sportolója hosszan tartó betegség után vasárnap este hunyt el. 1952-ben, Helsinkiben tagja volt az olimpiai bajnokságot nyert együttesnek, pályára lépett az ‚évszázad mérkőzésén” a londoni Wembley-stadionban, majd az 1954-es svájci világbajnokságon minden mérkőzésen szerepelt az ezüstérmet szerzett válogatottban. Aktív pályafutását követően edzőként, sportvezetőként segítette a magyar labdarúgást. Amíg csak egészsége engedte, szinte minden meghívásnak, felkérésnek eleget tett. 2000-ben olimpiai baráti körünk vendégeként, Kőszegen együtt emlékeztünk vele Lóránt Gyulára, kinek szülőházában hangulatos előadást tartott az '50-es évek világverő válogatottjáról.
Buzánszky Jenő halálával pótolhatatlan veszteség érte nemcsak a magyar, hanem az egyetemes labdarúgást is. Egy korábbi interjúban nyilatkozta: „Büszke vagyok rá, hogy a világ legjobb csapatában futballozhattam, amelyre azóta is mindenki emlékszik.”
Nyugodjon békében, Isten vele, Jenő bácsi!
 Írta: Gal Ideje: január 13, kedd, 21:51:29
 (57 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 2014 legszebb emléke. Kirándulás Pozsonyba és Magasfaluba
Események, rendezvényekAz elmúlt év július 12-én autóbuszos kirándulás keretében közel ötvenen indultunk el Halmay Zoltán szülőfalujába. Az utazás apropója az volt, hogy Halmay Zoltán 110 esztendeje nyerte olimpiai bajnokságait a St. Louis-i olimpián. A programot szinte teljes egészében vendéglátónk, Dušan Dvoran, Magasfalu polgármestere állította össze, aki egész napját velünk töltötte. 2011 óta folyamatos és kiváló a kapcsolatunk egyesületünk névadója szülőfalujával. Akkor szintén autóbuszos kirándulást szerveztünk Halmay Zoltán születésének 130. évfordulóján. Dušan Dvoran, Magasfalu (Vysoká pri Morave) polgármesterének személyében őszinte barátunkra leltünk.
 Írta: Gal Ideje: január 09, péntek, 22:15:38
 (73 olvasás)
(Tovább... | 2657 betű van még | Pontok: 0)
 Békés, örömteli karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!
Karácsony

Békés, örömteli karácsonyi ünnepeket és egy eredményekben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves tagtársunknak és családjának, valamint honlapunkat látogató olvasóinknak!

az egyesület elnöksége
 Írta: Gal Ideje: december 23, kedd, 21:34:12
 (68 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Halmay karácsony Tóth Danival
Események, rendezvényekA Halmay karácsonyt először 2009-ben Balogh József költő-tanár tagtársunk javaslatára iktattunk programjaink sorába. Az ötlet nagy sikert aratott. Az idén, december 5-én, 18 órakor a Malom Sörözőben ismét megtartjuk karácsonyi estünket. Ezúttal egy nagyon tehetséges, ifjú művész, Tóth Dani fog igazi karácsonyi hangulatot varázsolni körünkbe. 2011-ben, 13 évesen elindult a Szombathely Hangja elnevezésű énekversenyen, melyen első helyezést ért el. Azóta még komolyabban foglalkozik az énekléssel, egész estét betöltő műsorokkal is fellép. Kilenc éve tanul klasszikus gitáron, jelenleg a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola jazz-ének szakos tanulója. Új karácsonyi műsorának ősbemutatója lesz a Halmay karácsony.
Szeretettel várjuk a koncertre egyesületi tagjainkat, mindenki bátran hozza magával családtagjait, barátait vagy ismerőseit.

A karácsonyi esten készült képek itt megtekinthetők.
 Írta: Gal Ideje: november 29, szombat, 21:16:12
 (89 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Csodagól az olimpiai döntőben. Vendégünk lesz Vári Attila vízilabdázó
Események, rendezvényekGécsek Tibor 50. születésnapi rendezvényén mindenki, de leginkább maga az ünnepelt meglepetésére megjelent Vári Attila is. A kétszeres olimpia bajnok vízilabdázó most egy egész estét betöltő élménybeszámolón lesz olimpiai baráti körünk vendége. A 2014. november 6-án, csütörtökön, 18 órakor, a Malom Söröző Olimpia termében kezdődő közönségtalálkozón közelebbről is megismerhetjük a magyar vízilabdázás utolsó aranycsapatának sztárjátékosát, a Sydneyben és Athénben megrendezett olimpiák egyik hősét. Vári Attila már a korosztályos válogatottakban is sikert sikerre halmozott és felnőttként is folytatta remek sorozatát. Az olimpiai győzelmek mellett kétszer nyert Európa-bajnokságot és egy alkalommal világbajnokságot a válogatottal. A Sydneyben rendezett olimpia évében az év vízilabdázójának választották. Az Oroszország elleni olimpiai döntő első negyedének végén mintegy 10 méterről, a kapunak háttal, látványos svédcsavarral bombázott Makszimov hálójába. Az évszázad gólja volt! Az érdekesnek ígérkező estre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Vári Attila látogatásáról a beszámoló itt olvasható.
 Írta: Gal Ideje: november 02, vasárnap, 14:50:25
 (114 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Horváth Vilmost Vikelas-plakettel tüntették ki
HírekAz Olimpiatörténészek Nemzetközi Társasága (ISOH) a szervezet legrangosabb kitüntetésével, a Vikelas-plakettel ismerte el Horváth Vilmos munkásságát. Egyesületünk elnökének az Olimpiatörténészek Nemzetközi Társaságának elnöke, David Wallechinsky és főtitkára, Anthony Bijkerk Budapesten, a MOB székházában adták át a díjat, melyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) legelső elnökéről, a görög Dimitriosz Vikelaszról neveztek el. Első alkalommal részesült ebben a magas elismerésben közép-európai kutató. Horváth Vilmos az ukrán Maria Bulatova társaságában érdemelte ki 2014-ben ezt a rangos elismerést. Az ünnepélyes díjátadón közel húsz „halmays” tagtársunk is részt vehetett és találkozhatott a világ egyik legelismertebb olimpiatörténészével, David Wallechinskyvel is. Két éve már volt hasonló élményben részünk, amikor Volker Kluge berlini olimpiatörténész látogatott Szombathelyre.
 Írta: Gal Ideje: október 24, péntek, 18:45:22
 (132 olvasás)
(Tovább... | 5804 betű van még | Pontok: 0)
 Gécsek Tibor születésnapi köszöntése
Események, rendezvényekSzeptember 22-én ünnepelte 50. születésnapját Gécsek Tibor kalapácsvető, aki a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesületnek is alapító tagja. Ebből az alkalomból 2014. október 17-én, pénteken, 17 órakor fogjuk őt köszönteni a Dobó SE-vel közösen a Dobó SE munkacsarnokában megrendezésre kerülő Vas Megyei Atlétika Napján. Így a XX. század legeredményesebb vasi atlétáját nem csak szűkebb körben, hanem Vas megye atlétatársadalmával együtt fogjuk ünnepelni. Az eseményen ott lesznek Tibor pályatársai, barátai is, akikkel közösen idézzük fel életútját a kezdetektől napjainkig. A beszélgetések szüneteiben bizonyára örömteli lesz a filmkockák segítségével nosztalgiázni az elmúlt évtizedek felejthetetlen pillanatain.
A nap zárásaként közös estebédre hívjuk a jelenlévőket, akik még kötetlenül beszélgethetnek kedvük szerint. Minden tagtársunkat szeretettel várunk, köszöntsük együtt Gécsek Tibort kerek születésnapján!

Az ünnepi rendezvény beszámolója itt olvasható.
 Írta: Gal Ideje: október 12, vasárnap, 10:30:56
 (195 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Woki Zoltán és Edina élményei „szambaország” fővárosában
Események, rendezvényekWoki Zoltán szentgotthárdi tagtársunk három éve egzotikus kenyai utazásáról tartott emlékezetes előadást. 2014-ben – ezúttal Edina lányával – ismét nem minden napi utazáson vett részt, a brazíliai labdarúgó világbajnokságon járt.  Megtekintették a híres Maracana-stadionban a Németország-Franciaország negyeddöntőt, majd bejárták Rio de Janeirót és környékét. A riói kalandokról  2014. október 1-én, szerdán 18 órakor a Malom Söröző Olimpia termében tartanak filmvetítéssel egybekötött élménybeszámolót. Ide varázsolják számunkra a futball világbajnokság lenyűgöző hangulatát, megcsodálhatjuk a brazil metropolisz nevezetességeit a Megváltó Krisztus szobortól a legendás Copacabanáig. Mint tudjuk 2016-ban Rio, a „csodálatos város” (Cidade Maravilhosa) rendezi a nyári olimpiai játékokat.
Az élménybeszámolóra tagtársainkat és minden futballbarátot szeretettel várunk.

Az est beszámolója itt olvasható.
 Írta: Gal Ideje: szeptember 29, hétfő, 19:52:13
 (167 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Felavatták Novák Dezső emléktábláját
Események, rendezvényekSzülőfalujában, Jákon felavatták Novák Dezső, kétszeres olimpiai bajnok labdarúgó emléktábláját, egyúttal a sport- és szabadidőközpont felvette Novák Dezső nevét. Szemes István polgármester és Prof. dr. Gadányi Károly a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség társadalmi elnökének ünnepi köszöntője után dr. Rátkai László esperes-plébános megáldotta a kőtömbre helyezett márvány emléktáblát. Az ünnepségen jelen volt Novák Dezső özvegye, Erzsébet asszony és a család több tagja is. A Magyar Olimpiai Bizottság nevében Horváth Vilmos, MOB tag, a Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának tagja,  a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület nevében Gál László és Benyák András helyezett el koszorút.
 Írta: Gal Ideje: szeptember 28, vasárnap, 21:45:17
 (152 olvasás)
(Tovább... | 3375 betű van még | Pontok: 0)
 Bélyegkiállítás Bognár István emlékére
Események, rendezvények Egy éve hunyt el Bognár István tagtársunk, akinek a kézilabda mellett a bélyeggyűjtés volt a nagy szerelme. 2014. szeptember 4-én 16 órakor a Berzsenyi Dániel Könyvtárban kiállítás nyílik emlékére, melyet a Joskar-Ola Bélyeggyűjtő Kör, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége Vas megyei Bázisa és olimpiai hagyományőrző egyesületünk rendez. A tárlatot Horváth Ferenc, a MABÉOSZ tiszteleti tagja nyitja meg, köszöntőt mond Horváth Vilmos, egyesületünk elnöke. A kiállítás 2014. szeptember 20-ig tekinthető meg.
Pista bácsival már egy éve nem találkozunk rendezvényeinken, vidám egyénisége hiányzik mindannyiunknak, igaz (sport)barátot veszítettünk el személyében. Most a kiállítás révén újra eljön közénk.
A „találkozóra” szeretettel hívjuk és várjuk minden tagtársunkat, tisztelegjünk együtt emléke előtt.

A kiállítás meghívója itt megtekinthető.

Cseh Gábor kiállításon készült képei itt megtekinthetők.
 Írta: Gal Ideje: szeptember 05, péntek, 21:42:11
 (134 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Pars Krisztián megvédte Európa-bajnoki címét
Hírek K_Pars.jpgEgy címet megvédeni mindig nehezebb, mint megnyerni – így volt ez a zürichi Európa-bajnokságon is, ahol Pars Krisztián a 2012-ben Helsinkiben megszerzett bajnokságát fantasztikus egyéni csúccsal védte meg. A Dobó SE kalapácsvetője, aki olimpiai baráti körünknek is tagja, balszerencsésen versenyzett a selejtezőben, és csak a kilencedik helyen jutott be a döntőbe. De amit a fináléban produkált, az mindenki számára felejthetetlen volt. Fejben nagyszerűen felkészült a versenyre, melyen csodálatos dobásokat mutatott be. Bár a nagy rivális lengyel Fajdek tartotta vele a lépést, az utolsó sorozatban mégis már kétszeres Európa-bajnokként állhatott a dobókörbe. Németh Zsolt tanítványa élete legjobbját dobta, melyet még Fajdek is megtapsolt. Tökéletes dobás volt!
Szívből gratulálunk Krisztiánnak és természetesen edzőjének is ehhez a csodálatos sikerhez!
 Írta: Gal Ideje: szeptember 05, péntek, 21:32:51
 (134 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)
 Hetven éves a vasi kenukirály
HírekA Bükfürdőn megrendezett XV. Halmay úszókupa fővédnöki teendőit Tatai Tibor, olimpiai és világbajnok látta el, aki augusztus 4-én ünnepelte 70. születésnapját. A mexikói olimpia kenu egyes bajnoka Pösén született, s bár élete hosszú évek óta a festői szépségű Szentendréhez köti, a szülőföldjével is aktív a kapcsolata, ha hívják, ő mindig első szóra jön. Olimpiai baráti körünk felkérésének is szíves-örömest tett eleget. Az úszókupát követően köszöntöttük a „vasi kenukirályt” kerek születésnapján. Többek között egy díszes diploma és egy alkalmi póló átnyújtásával fejeztük ki nagyrabecsülésünket.
 Írta: Gal Ideje: augusztus 25, hétfő, 21:55:48
 (157 olvasás)
(Tovább... | 2044 betű van még | Pontok: 0)
 XV. Halmay Kupa 50 yardos úszóverseny Bükfürdőn
Események, rendezvények2014. augusztus 9-én, szombaton már tizenötödik alkalommal rendezi meg Olimpiai Egyesületünk névadójára emlékezve a Halmay Kupát. Az amatőr úszóverseny távja ezúttal is 50 yard lesz (45,72 méter). A Bükfürdőn, 13.30 órakor kezdődő viadalon bárki elindulhat, aki kedvet érez a megmérettetéshez. A női és férfi kategóriákban kiírt versenyre a helyszínen, a nagymedencénél fél 12 órától lehet nevezni. Nevezési díj nincs, az összes résztvevő díszes oklevelet kap. Rossz idő esetén augusztus 10-én, vasárnap kerül a kupa megrendezésre.
Minden indulónak eredményes versenyzést kívánunk!

Az úszóverseny beszámolója itt olvasható.
 Írta: gal Ideje: július 24, csütörtök, 20:37:44
 (224 olvasás)
(Tovább... | Pontok: 0)

 
 Halmay-induló
A Halmay-induló
itt letölthető!
 Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Biztonsági kód:
Biztonsági kód
Írd be a biztonsági kódot

Még nem regisztráltad magad? Itt megteheted. A regisztrált felhasználók számos előnnyel rendelkeznek: dizájnváltás, hozzászólások beállítása, és hozzászólások saját név alatt.
 Támogatóink
Nemzeti Civil Alapprogram
 
Szombathely MJV önkormányzata
 MOB és MOA
MOB és MOA
 Szavazás
Mi a véleményed az oldalról?

Király!
Jó!
Borzasztó!
A legjobb!
Mi a fene ez?Eredmények
Szavazások

szavazat 110
 Korábbi cikkek
Július 24, csütörtök
· XV. Halmay Kupa 50 yardos úszóverseny Bükfürdőn
Június 18, szerda
· Elhunyt Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója
Június 11, szerda
· VI. Németh Pál Emléknap
Május 10, szombat
· Olimpiai bajnok a jazz őshazájából. Hámori Jenő estje.
Március 02, vasárnap
· Elhunyt Novák Dezső olimpiai bajnok labdarúgó
· Közgyűlés a Malom Sörözőben
Január 19, vasárnap
· XVII. Halmay „Táncvigalom” a Tóvendéglőben
· Emléknap a Nagy testvérpár tiszteletére
December 31, kedd
· Elhunyt Lóránt Imre tagtársunk, Lóránt Gyula öccse
December 22, vasárnap
· Békés, meghitt karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!
December 10, kedd
· Halmay karácsony – óévbúcsúztató est
November 15, péntek
· Vendégünk lesz Igaly Diána olimpiai bajnok
Október 21, hétfő
· Találkozás Hajdú Jánossal és a női kézilabda válogatott tagjaival
Szeptember 25, szerda
· Szombathelyi vívónap Rajczy Imre és Komatits József tiszteletére
Szeptember 22, vasárnap
· Sport a Múzsák Kertjében
Augusztus 19, hétfő
· Meghalt Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolója
Július 30, kedd
· XIV. Halmay úszókupa Bükfürdőn
Július 15, hétfő
· Ismét gyászol egyesületünk. Elhunyt Kelemen Tibor tagtársunk
Június 19, szerda
· Németh Pál Emléknap utcanévtábla avatással
Június 10, hétfő
· Meghalt Bognár István, egyesületünk alapító tagja
Június 09, vasárnap
·
· Koszorúzás a Farkasréti temetőben
Május 12, vasárnap
· Tatai Tibor, a Pöséről indult olimpiai bajnok
Május 08, szerda
· Lantos Gábor: 100 nap északon
április 13, szombat
· Elhunyt dr. Vargyas Csaba, egyesületünk elnökségi tagja
Március 21, csütörtök
· Woki Zoltán magas állami kitüntetést kapott
Március 17, vasárnap
· Évi rendes közgyűlés a Malom Sörözőben
Március 13, szerda
· "The Szombathely Olympia Club called Zoltán Halmay"
Február 25, hétfő
· Székely olimpikonok - filmbemutató
Február 02, szombat
· 90 éves lenne Lóránt Gyula, az Aranycsapat kőszegi születésű tagja

Régebbi cikkek
 Elérhetőségünk
Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület
9700. Szombathely
Hollán Ernő u.13.www.php-nuke.hu