Ugrás a tartalomra

25 éve az Olimpiai eszme szolgálatában

Megalakulásunkról és működésünkről

Alapító tagjaink abból a háromfős szellemi olimpiai csapatból és a köréjük csoportosult egykori vetélytársakból kerültek ki, akik a centenáriumi olimpia évében megnyerték a MOB, a MOA és a Magyar Televízió által szervezett "Irány Atlanta" című olimpiatörténeti vetélkedőt. A 32 sportbarát között neves sportolók, edzők, valamint tanárok, nyugdíjasok és diákok egyaránt megtalálhatók. Az egyesületet kilenctagú elnökség irányítja, melyet négy évre választ a közgyűlés. Taglétszámunk évek óta hetven fő körül mozog, azonban szimpatizánsaink száma ennek többszöröse.
Komoly tagdíjaink ellenére sem tudnánk támogatók nélkül programjainkat megvalósítani. A Magyar Olimpiai Akadémia az egyik legrégebbi támogatónk. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata évről-évre kiemelkedő összeggel segíti programjainkat. Komoly bevételünk van az SZJA 1%-ából, köszönhetően felajánlóinknak. A Nemzeti Civil Alapprogram, illetve a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatainak segítségével jelentősen fejlesztettük működési feltételeinket. A www.halmay.hu honlapunk látogatottsága töretlen, egyesületi újságunk, a Fáklya is őrzi népszerűségét. Segítségükkel jól megoldott a kommunikáció tagságunkkal és szimpatizánsainkkal.
Programjainkat az elmúlt két évtizedben igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mindenki találjon számára megfelelőt. Az alábbiakban eddigi szerteágazó tevékenységünket mutatjuk be.

Élménybeszámolók
Kiállítások
Előadások
Vetélkedők
Könyvkiadás
Emléktábla avatások és megemlékezések
Sportesemények szervezése
Különlegességek
Klubnapok, egyebek

Töltse le bemutatkozó kiadványunkat

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában .PDF

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré