Ugrás a tartalomra
Felavatták Szarka Zoltán olimpiai bajnok síremlékét

Felavatták Szarka Zoltán olimpiai bajnok síremlékét

Április 18-án, pontosan egy évvel ezelőtt  hunyt el Szarka Zoltán,  a Szombathelyi Haladás olimpia bajnok labdarúgója, egyesületünk elnökségének tagja. A kiváló sportember neve összeforrt a vasi zöld-fehér csapattal. Előbb játékosként, majd élete végéig kapusedzőként szolgálta szeretett klubját. Olyan tehetségek kerültek ki keze alól, mint például Király Gábor, Németh Gábor és Rózsa Dániel.
Halálának egyéves évfordulóján mintegy százan gyűltek össze a herényi temetőben síremlékének avatására és felszentelésére. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV város  polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja idézte fel Szarka Zoltán emlékét: „Nagyszerű sportembert volt, aki tudásával, szorgalmával és hűségével méltán vált példaképpé. Hálás vagyok a sorsnak, hogy 2012-ben én adhattam át Szarka Zoltánnak városunk díszpolgári címét. Őt mindenki tisztelte és becsülte, nem véletlen, hogy Szombathely mellett Répcelak is díszpolgári címet adományozott részére.”
A polgármesteri beszédet követően Molnár Szabolcs, a Krisztus Király Plébánia esperese szentelte meg az új síremléket.
Az eseményen részt vettek a családtagok, a Haladás egykori labdarúgói, az olimpiai bajnok labdarúgó tisztelői és szép számmal egyesületünk tagjai is.
Többek között jelen volt Koczka Tibor Szombathely alpolgármestere, Szabó József Répcelak polgármestere, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Palotai Károly és Hanacsek Attila egykori kiváló játékvezetők.
A síremlékavatás végén a jelenlévők a megemlékezés mécseseit helyezték el Szarka Zoltán sírján.

A síremlékavatáson készült képek itt megtekinthetők.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré