Ugrás a tartalomra
marton jános
szülinap

Tisztújító közgyűlés a Malomban

Olimpiai egyesületünk február 9-én tartotta tisztújító közgyűlését Malom utcai klubhelyiségében. A 69 egyesületi tag közül 38 fő jelent meg, így a közgyűlés határozatképes volt. Gál László egyesületi elnök köszöntötte a közgyűlés résztvevőit, majd a jelenlévők rögtön el is fogadták a napirendet.

A szakmai beszámolóhoz kapcsolódóan a közgyűlés résztvevői megtekintették Cseh Géza és Gál László képes filmösszeállítását a 2023-ban megvalósított programokról, majd két elhunyt egyesületi tagra, Bleyer Ferencre és Bokor Istvánra emlékeztek egyperces néma tiszteletadással. Ezt követően Gál László egyesületi elnök szóbeli kiegészítést fűzött az egyesület 2023. évi szakmai és pénzügyi beszámolójához, majd a közgyűlés mindkettőt egyhangúlag elfogadta.

A következő napirendi pont az egyesület új tisztségviselőinek megválasztása volt. Gál László ismertette a szavazás menetét. Az egyesület új tisztségviselőire éppen annyi jelölés érkezett, mint amennyi szükséges, azaz kilenc. Így lehetőség nyílt arra, hogy a közgyűlés az elnökség tagjait nyílt szavazással válassza meg. A közgyűlés megválasztotta 4 év időtartamra az egyesület elnökének Gál Lászlót, alelnökének Mittli Ödönt, titkárának dr. Tóthné Pászli Erzsébetet, az elnökség tagjainak Békefi Miklóst, Halmosi Zoltánt, dr. Hollerné Mecséri Annamáriát, Kerényi Jánost, Mecsériné Doktor Rozáliát és Németh Zsoltot.

A következő percek is sok érdekességgel szolgáltak, az „ötletbörze” során a közgyűlés tagjai javaslatokat tehettek a 2024. évi programokra. Ízelítő a beérkezett javaslatokról: Részvétel a Magyar Olimpiai Akadémia vándorgyűlésein. A Németh Pál Emléknap, a családi nap és a Halmay úszókupa ismételt megrendezése. Megemlékezések Halmay Zoltánról Budapesten és Magasfalun. Tekeverseny Szentgotthárdon, megemlékezések vasi sportolókra kerek évfordulók alkalmából, a Köztünk élnek sorozatunk folytatása. Élménybeszámolók tartása, ahol tervezett meghívottak: Berecz Zsombor vitorlázó, Erdei Zsolt ökölvívó, Csabai Edvin kenus.  A párizsi olimpián és paralimpián járt vasi sportolók meghívása. A végleges programot – a közgyűlés felhatalmazása alapján – az elnökség fogja összeállítani.

A közgyűlés az egyesület díjainak bejelentésével és átadásával folytatódott. A Rajczy Imre-díjat az elnökség Szilágyi Áron kardvívónak ítélte. A díj átadására egy későbbi időpontban fog sor kerülni. A Csejthey Lajos-díjat Marton János tagtársunk kapta. Gál László méltatta a kitüntetett érdemeit, majd Mittli Ödönnel átadták a díjat és a díszes diplomát. Két jelenlévő kerek évfordulós tagtársunkat is köszöntöttünk, a 60 éves Paukovits Anikót  és a 75 éves Tihanyi Tibort.

A közgyűlés végén, a különfélék napirendi pontban először Kárándy József egykori titkárunkra emlékeztünk egy képösszeállítással, aki 20 évvel ezelőtt hunyt el. A közgyűlésen jelen lévő özvegye, Bódis Gyöngyi ma is tagja baráti körünknek. Ezt követően Gál László öt új tagunknak adta át tagsági kártyáját. Paukovits Anikó, Mesterházy Imre, Györke Károly, Gálné Csikós-Nagy Erzsébet és Horváth Hunor az elmúlt évben csatlakozott egyesületünkhöz. Tihanyi Tibor ny. címzetes főiskolai docens egyesületi tagunk komoly könyv felajánlást tett. Mintegy 60-70 db – elsősorban – tenisz szakkönyvet ajánlott fel sportkönyvtárunknak. Ezek magyar és egyharmad részben német nyelvűek, több könyvritkaság is van közöttük. Köszönjük nagyvonalú adományát.

Az utolsó napirendi pontot követően Gál László megköszönte a közgyűlésen megjelenteknek a részvételt és a közgyűlést lezárta.

Kerényi János, Németh Péter és Woki Zoltán közgyűlésen készült képei itt megtekinthetők.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré